Mangocake - Recepten Cake Factory | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Mangocake

Beoordeling met 5 sterren (gemiddeld)

-/5 -

  • Totale tijd 2u 5min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    45min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 2 Niet al te rijpe mango's

  • 2 Eierdooiers

  • 4 Eieren

  • 20 g Bruine suiker (of basterdsuiker)

  • 200 g Boter

  • 280 g Crème fraîche

  • 8 cl Rum (80 g - optioneel)

  • 4 cl Citroensap (40 g)

  • 380 g Bloem

  • 2 Bakpoeder (20 g)

  • 140 g Geraspte kokos

  • 2 Zout

  • 2 Passievruchten

  • 200 g Poedersuiker

  • Citroensap

  • 2 Geraspte kokos

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de boter in een kom, zet de kom in de Cake Factory en start het programma volgens de aangegeven tijd. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 200g Boter

Stap 2 /7

Schil in de tussentijd de mango en snijd hem in grote stukken. Zet het vuur uit.

  • 2 Niet al te rijpe mango's

Stap 3 /7

Klop in een kom de eieren en de eierdooiers los met de bruine suiker en twee snufjes zout. Voeg de crème fraîche, de gesmolten boter, het citroensap en de rum toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokos, bloem en het bakpoeder toe en klop flink door.

  • 2 Eierdooiers
  • 4 Eieren
  • 20g Bruine suiker (of basterdsuiker)
  • 200g Boter
  • 280g Crème fraîche
  • 8cl Rum (80 g - optioneel)
  • 4cl Citroensap (40 g)
  • 380g Bloem
  • 2 Bakpoeder (20 g)
  • 140g Geraspte kokos
  • 2 Zout

Stap 4 /7

Voeg de blokjes mango toe. Roer door elkaar en giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory.

  • 2 Niet al te rijpe mango's
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /7

Haal uit de vorm en laat afkoelen.

Stap 7 /7

Doe de pulp van de passievruchten in een kom. Voeg de poedersuiker en enkele druppels citroensap toe. Roer totdat je een gelijkmatige topping hebt. Schenk over de cake en versier met wat geraspte kokos.

  • 2 Passievruchten
  • 200g Poedersuiker
  • Citroensap
  • 2 Geraspte kokos