Meringues met honing en gedroogde vruchten
Tefal
Recept door Tefal

Meringues met honing en gedroogde vruchten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 15min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    2u
  • Afkoelen
    45min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 2 Eiwitten

  • 40 g Suiker

  • 50 g Poedersuiker

  • 60 g Honing

  • 30 g Amandel

  • 80 g Gedroogd fruit

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Klop de eiwitten in het keukenapparaat op. Zodra de eiwitten goed schuimig zijn, voeg je de suiker toe en blijf je 5 minuten kloppen totdat ze glad en glanzend zijn.

  • 2 Eiwitten
  • 40g Suiker

Stap 2 /7

Breng de honing in een kleine pan aan de kook en giet deze warm, terwijl je blijft kloppen, over de opgeklopte eiwitten. Klop nog 5 minuten.

  • 2 Eiwitten
  • 60g Honing

Stap 3 /7

Voeg de poedersuiker, het amandelschaafsel en de gedroogde vruchten toe, meng met een soepele spatel en giet het mengsel in een spuitzak.

  • 50g Poedersuiker
  • 30g Amandel
  • 80g Gedroogd fruit

Stap 4 /7

Vet de bodem van de vorm in met de spuitzak en maak 12 redelijk hoge torentjes.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /7

Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 6 /7

Laat afkoelen voordat je de meringues voorzichtig loshaalt. Deel met natte vingers elk torentje in tweeën en maak 2 bollen.

Stap 7 /7

Plaats de meringues in een luchtdicht afgesloten doos, op een stuk papier dat je met poedersuiker hebt bestrooid.