Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Mille-feuilles met eendenparmentier

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 58min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    38min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 500 g Knolselder

  • 180 g Ardappel

  • 1 teentje Knoflook

  • 600 g Magere melk

  • 1 el Room

  • 20 g Halfgezouten boter

  • Zout, peper

  • De vulling :

  • 2 Gekonfijte eendenboutjes

  • 1 Ui

  • Peterselie

  • 1 el Olijfolie

  • 2 tl Tomatenpuree

  • 50 g Geraspte Comté kaas

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /12

Schil de selderij en de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel het knoflookteentje.

  • 500g Knolselder
  • 180g Ardappel
  • 1teentje Knoflook

Stap 2 /12

Doe de groenten en knoflook in de pan en giet de melk erbij. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het 25 minuten zachtjes koken.

  • 600g Magere melk

Stap 3 /12

Verwijder de groenten en houd wat van de melk apart.

Stap 4 /12

Blender de groenten fijn en voeg zo nodig een beetje van de kookmelk toe om een mooie puree te verkrijgen.

Stap 5 /12

Voeg de room en de boter toe, breng op smaak en meng. Zet opzij.

  • 1el Room
  • 20g Halfgezouten boter
  • Zout, peper

Stap 6 /12

Maak de vulling klaar:

Stap 7 /12

Verkruimel de eend. Hak de ui en de peterselie fijn.

  • 2 Gekonfijte eendenboutjes
  • 1 Ui
  • Peterselie

Stap 8 /12

Verhit de olie in de stoofpot en bak de uien 3 minuten.

  • 1el Olijfolie

Stap 9 /12

Voeg de gekonfijte eend, de tomatenpuree en de gehakte peterselie toe en laat al roerend 4 minuten koken. Haal uit de stoofpot.

  • 2 Gekonfijte eendenboutjes
  • Peterselie
  • 2tl Tomatenpuree

Stap 10 /12

Verwarm de ovengrill voor.

Stap 11 /12

Verdeel een dun laagje puree in de stoofpot. Voeg de gekonfijte eend toe en vervolgens de rest van de puree.

Stap 12 /12

Bestrooi met geraspte Comté kaas en zet de Parmentier 6 minuten in de oven onder de grill (afhankelijk van het vermogen van uw oven).