Mini chocoladecakes
Tefal
Recept door Tefal

Mini chocoladecakes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    40min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 9 Ei

  • 480 g Halfgezouten boter

  • 480 g Suiker

  • 390 g Bloem

  • 90 g Cacao

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 minicakejes
    Bakvorm voor 6 minicakejes

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de boter in een kom en zet in de Cake Factory.

  • 480g Halfgezouten boter

Stap 2 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 3 /7

Scheid ondertussen de eiwitten en eierdooiers en verdeel de suiker in 2 gelijke porties.

  • 9 Ei
  • 480g Suiker

Stap 4 /7

Klop de eierdooiers met de helft van de suiker los. Voeg al roerend de gesmolten boter beetje voor beetje toe. Voeg de bloem en de cacao toe en meng met een houten lepel.

  • 9 Ei
  • 480g Halfgezouten boter
  • 480g Suiker
  • 390g Bloem
  • 90g Cacao

Stap 5 /7

Klop de eiwitten stijf. Wanneer ze goed stevig zijn, voeg je de rest van de suiker toe en klop je nog 30 seconden.

  • 9 Ei
  • 480g Suiker

Stap 6 /7

Meng de eiwitten in 3 delen met het eerste mengsel. Giet het beslag in de cakevormen en zet in de Cake Factory.

  • 9 Ei
  • Bakvorm voor 6 minicakejes

Stap 7 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm. Smullen maar! Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.