Minicanelés met sinaasappel
Tefal
Recept door Tefal

Minicanelés met sinaasappel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 15min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    1u
  • Afkoelen
    2u

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 3 Ei

  • 15 g Vanillesuiker

  • 180 g Poedersuiker

  • 105 g Bloem

  • 30 g Boter

  • 51 cl Melk

  • 12 cl Cointreau

  • 3 Sinaasappel

  • 3 Zout

Toebehoren

  • Tefal-bakvorm voor 18 minicanelés
    Tefal-bakvorm voor 18 minicanelés

Bereiding

Stap 1 /6

Doe het ei, de eierdooier, de twee soorten suiker en een snufje zout in een kom en klop snel door elkaar met een kleine garde. Voeg de bloem toe en meng door elkaar.

  • 3 Ei
  • 15g Vanillesuiker
  • 180g Poedersuiker
  • 105g Bloem
  • 3 Zout

Stap 2 /6

Breng de melk en de boter aan de kook. Giet de kokende melk in 3 delen bij het beslag. Roer goed door elkaar totdat je een vloeibaar en glad beslag hebt. Giet in een karaf. Zet 1 uur in de koelkast.

  • 30g Boter
  • 51cl Melk

Stap 3 /6

Voeg de Cointreau toe. Vul ieder vormpje met deeg, tot 5 à 7 mm van de rand (20 g per vorm).

  • 12cl Cointreau
  • Tefal-bakvorm voor 18 minicanelés

Stap 4 /6

Snijd de sinaasappelschil in kleine blokjes en verdeel ze over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 3 Sinaasappel
  • Tefal-bakvorm voor 18 minicanelés

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /6

Laat de canelés in de vorm zitten en laat ze volledig afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en smullen maar.