Minichocoladetorentjes met kaneel
Tefal
Recept door Tefal

Minichocoladetorentjes met kaneel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 16min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    31min
  • Afkoelen
    1u 15min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 70 g Suiker

  • 1 Ei

  • Vanillesuiker

  • 1 tl Citroensap

  • 8 cl Crème fraîche

  • 120 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder

  • Kaneel

  • 50 g Chocolade

  • 1 Zout

  • 100 g Chocolade

Toebehoren

  • Tefal-bakvorm voor 18 minicanelés
    Tefal-bakvorm voor 18 minicanelés

Bereiding

Stap 1 /5

Klop in een kom het ei, de suiker en een snufje zout. Voeg het citroensap en vervolgens de crème fraîche toe en klop flink. Voeg de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe en meng alles goed door elkaar tot een gelijkmatig deeg. Voeg de fijngehakte chocolade toe, meng door elkaar en verdeel het beslag over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 70g Suiker
  • 1 Ei
  • 1tl Citroensap
  • 8cl Crème fraîche
  • 120g Bloem
  • 1tl Bakpoeder
  • tl Kaneel
  • 50g Chocolade
  • 1 Zout
  • Tefal-bakvorm voor 18 minicanelés

Stap 2 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 3 /5

Laat de gebakjes afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.

Stap 4 /5

Verdeel de fijngehakte chocolade voor de topping over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma voor de aangegeven tijd; de chocolade moet zijn gesmolten.

  • 100g Chocolade
  • Tefal-bakvorm voor 18 minicanelés

Stap 5 /5

Dompel de gespikkelde torentjes in de gesmolten chocolade. Zet 30 minuten in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Haal voorzichtig uit de vorm en smullen maar.

  • 100g Chocolade
  • Tefal-bakvorm voor 18 minicanelés