Mojitocupcakes
Tefal
Recept door Tefal

Mojitocupcakes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 18min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    33min
  • Afkoelen
    15min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 210 g Witte suiker

  • 3 Eieren

  • 120 g Zeer zachte boter

  • 120 g Mascarpone

  • 21 cl Limoensap (6 à 9 limoenen)

  • 450 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder (9 g)

  • 45 Gewassen verse muntblaadjes

  • Limoen

  • 150 g Gehakte pistachenoten of pinda's

  • 3 Zout

  • Topping:

  • 300 g Mascarpone

  • 15 cl Vloeibare room (Fleurette) (150 g)

  • 210 g Poedersuiker

  • Kleine muntblaadjes ter decoratie

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /3

Doe de boter en de mascarpone in een kom en meng met een houten lepel om ze zachter te maken. Voeg de witte suiker toe en meng opnieuw, eerst met de houten lepel en vervolgens met een garde om het geheel luchtiger te maken. Voeg de eieren toe en vervolgens het limoensap en drie snufjes zout. Klop flink. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng door elkaar. Voeg als laatste de fijngehakte muntblaadjes, de rasp van de limoenschil en de gehakte pistachenoten toe. Roer goed door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 210g Witte suiker
  • 3 Eieren
  • 120g Zeer zachte boter
  • 120g Mascarpone
  • 21cl Limoensap (6 à 9 limoenen)
  • 450g Bloem
  • 1tl Bakpoeder (9 g)
  • 45 Gewassen verse muntblaadjes
  • Limoen
  • 150g Gehakte pistachenoten of pinda's
  • 3 Zout
  • 6 muffins bakvorm

Stap 2 /3

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 3 /3

Laat afkoelen en haal uit de vorm. Maak ondertussen de topping: doe de mascarpone, de vloeibare room en de poedersuiker in een kom. Klop flink om het geheel luchtiger te maken. Verdeel deze room over de cupcakes. Versier met wat rasp van de limoenschil en kleine blaadjes munt. Je kunt er ook nog een paar fijngehakte pistachenoten overheen strooien.

  • Limoen
  • 150g Gehakte pistachenoten of pinda's
  • 300g Mascarpone
  • 15cl Vloeibare room (Fleurette) (150 g)
  • 210g Poedersuiker
  • Kleine muntblaadjes ter decoratie