Mont Blanc
Tefal
Recept door Tefal

Mont Blanc

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 15min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    2u
  • Afkoelen
    45min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 6 Eiwitten

  • 180 g Poedersuiker

  • 225 g Suiker

  • 66 cl Crème fraîche

  • 75 g Poedersuiker

  • 600 g Kastanjepasta

  • 300 g Roomkaas

  • 18 Kastanje

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Klop de eiwitten in het keukenapparaat op. Zodra de eiwitten goed schuimig zijn, voeg je de suiker toe en blijf je 5 minuten kloppen totdat ze glad en glanzend zijn.

  • 6 Eiwitten
  • 225g Suiker

Stap 2 /6

Voeg met een soepele spatel voorzichtig de poedersuiker toe. Giet dit mengsel in een spuitzak met spuitmond.

  • 180g Poedersuiker

Stap 3 /6

Vet de bodem van de vorm in. Maak 6 mooie, ronde meringues. Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen en haal voorzichtig los. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 4 /6

Klop de crème fraîche op met een elektrische mixer of in de kom van je keukenapparaat. Blijf kloppen en voeg ondertussen de poedersuiker toe. Zet koud weg.

  • 180g Poedersuiker
  • 66cl Crème fraîche

Stap 5 /6

Meng in een kom de kastanjepasta en de kwark. Giet in een spuitzak met spuitmond voor fijne decoraties. Zet koud weg.

  • 600g Kastanjepasta
  • 300g Roomkaas

Stap 6 /6

Bedek iedere meringue met slagroom en versier met 'spaghettisliertjes' van kastanjepasta. Verdeel de verkruimelde geglaceerde kastanjes erover. Zet koel weg totdat je het serveert.

  • 600g Kastanjepasta