- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Parma panuozzo
Parma panuozzo
- Totale tijd 8u 33min
- 30min
Bereiding - 3min
Koken - 8u
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
1 Napolitaans pizzadeeg (8 uur rijstijd)
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
1 Scheutje olijfolie
1 snuifje Oregano
20 g Rucola
50 g Verse mozzarella (Fior di latte- of buffelmozzarella)
20 g Parmaham
20 g Tomaten in blik
3 g Balsamicocrème
Bereiding
Stap 1 /8
Volg de instructies van het recept voor Napolitaans pizzadeeg (8 uur rijstijd).
Stap 2 /8
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (ongeveer 7 minuten op de hoogste stand). Zet de oven op de laagste stand van zodra de roterende steen de temperatuur van 250°C heeft bereikt. Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Rol het deeg uit tot een rechthoek (20 cm x 8 cm) zonder er te hard op te drukken. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen.
Stap 3 /8
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 4 /8
Laat rusten op de ovenschep terwijl de oven opwarmt.
Stap 5 /8
Bestrijk de bovenkant van de panuozzo met olijfolie. Bestrooi met oregano.
Stap 6 /8
Plaats de panuozzo in de oven en bak hem ongeveer 2 minuten. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat het deeg gelijkmatig bakt. Zet de oven zo nodig uit en bak nog een minuut langer. Als je wilt, dan kan je de oven weer aanzetten om de bovenkant te bruinen.
Stap 7 /8
Haal de panuozzo uit de oven met behulp van de ovenschep. Schuif op een rooster om het deeg knapperig te houden. Laat enkele minuten afkoelen.
Stap 8 /8
Snijd de panuozzo met een broodmes open van zodra hij warm aanvoelt. Voeg de rucola en stukjes mozzarella toe. Beleg met de parmaham en de gekonfijte tomaten. Werk af met een scheutje olijfolie en besprenkel met wat balsamico. Snijd in stukjes, serveer en geniet!