Pasteis de Nata
Tefal
Recept door Tefal

Pasteis de Nata

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 59min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    44min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 3 Rol van bladerdeeg

  • 27 cl Water

  • 300 g Griessuiker

  • 60 g Vanillesuiker

  • 1.5 De zeste van 1,5 citroen

  • 75 g Bloem

  • 60 cl Milk

  • 9 Eigeel

  • 6 tl Gemalen kaneel

Toebehoren

  • 6 Creabake muffin bakvorm
    6 Creabake muffin bakvorm
  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Snijd een grote rechthoek uit de bladerdeegcirkel. Rol de rechthoek op tot een lange worst en snijd 6 stukken van het deeg. Plaats deze stukken verticaal in het midden van de muffinvormpjes, druk aan in het midden en vul de vormpjes voor 2/3.

  • 3 Rol van bladerdeeg
  • 6 Creabake muffin bakvorm
  • 6 muffins bakvorm

Stap 2 /7

Snijd met een schilmesje grote citroenschillen.

  • 1.5 De zeste van 1,5 citroen

Stap 3 /7

Breng in een steelpan het water met de suikers en de citroenschil aan de kook. Roer met een garde om de suiker op te lossen. Kook op een matig vuur tot een temperatuur van 105°C bereikt is (ongeveer 2 minuten nadat het begint te koken om een siroop te verkrijgen). Haal van het vuur, verwijder de schil en zet apart.

  • 27cl Water
  • 300g Griessuiker
  • 60g Vanillesuiker

Stap 4 /7

Doe de bloem in een steelpan en voeg al kloppend geleidelijk de melk toe zodat er geen klontjes ontstaan.

  • 75g Bloem
  • 60cl Milk

Stap 5 /7

Kook op een matig vuur gedurende 1 minuut 30 seconden, onder voortdurend kloppen, tot u een dikke room hebt. Haal van het vuur en klop de siroop erdoor, gevolgd door de eidooiers.

  • 9 Eigeel

Stap 6 /7

Verdeel de room over de 6 vormpjes en bak ze 40 minuten op het P2-programma.

  • 6 Creabake muffin bakvorm
  • 6 muffins bakvorm

Stap 7 /7

Laat iets afkoelen en haal dan uit de vormpjes. Bestrooi met een beetje kaneel en serveer de pastei warm.

  • 6tl Gemalen kaneel