Pizza bagel - Recepten Snack Collection MECHANICAL | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Pizza bagel

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 35min
  • Bereiding
    45min
  • Koken
    17min
  • Afkoelen
    33min

Ingrediënten

8 stuks

  • 4 el Water

  • 1 tl Zout

  • 14 cl Water

  • 15 g Fijne kristalsuiker

  • 4 g Bakpoeder

  • 260 g Bloem

  • 2 cl Plantaardige olie

  • 2 g Zout

  • 100 g Tomatenpuree

  • 20 g Pesto

  • 16 bal Mozzarella

  • 4 el Olijfolie

  • 4 el Verse basilicum

  • Zeezout

Toebehoren

  • Bagel plates
    Bagel plates

Bereiding

Stap 1 /14

Breng in een kom het water en zout aan de kook in de microgolfoven. Laat even apart staan.

  • 4el Water
  • 1tl Zout

Stap 2 /14

Verwarm het water in de microgolfoven tot het een temperatuur tussen de 38°C en 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, omdat dit de gist kan deactiveren. Doe de te rehydrateren gist in een kommetje, samen met de warme melk en de suiker. Meng goed door elkaar met een garde. Laat het mengsel 3 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.

  • 14cl Water
  • 15g Fijne kristalsuiker
  • 4g Bakpoeder

Stap 3 /14

Voeg in de kom van een keukenmachine met een haak de bloem en het water/gist/suikermengsel toe. Kneed 2 minuten op gemiddelde snelheid, voeg dan de olie en het zout toe en kneed nog 8 minuten op gemiddelde snelheid tot je een glad, homogeen deeg verkrijgt.

  • 260g Bloem
  • 2cl Plantaardige olie
  • 2g Zout

Stap 4 /14

Vorm balletjes van 70 g door de uiteinden naar het midden toe te vouwen. Leg de balletjes op een licht met bloem bestoven bakplaat.

Stap 5 /14

Bedek de balletjes met een propere theedoek en laat 30 minuten rijzen op een warme plaats of tot ze verdubbeld zijn in grootte.

Stap 6 /14

Zodra ze gerezen zijn, maak je met je duim een gat in het midden van elk balletje en vergoot je het gat met twee vingers tot het een diameter van 4 cm heeft.

Stap 7 /14

Breng wat water aan de kook in een grote pan en zet het vuur dan wat lager. Leg de bagels één voor één in het kokende water. Bak ze 1 minuut en draai ze halverwege om met een spatel. Haal ze uit het water en leg ze op een bakplaat.

Stap 8 /14

Bestrijk de bagels met het mengsel van zout en water om ze te doreren.

  • 4el Water
  • 1tl Zout

Stap 9 /14

Verwarm het apparaat voor.

Stap 10 /14

Doe de bagels in het apparaat.

Stap 11 /14

Laat de bagels afkoelen en snijd ze dan in 2 delen.

Stap 12 /14

Zet de gril aan. Meng de tomatenpuree en pesto in een kom.

  • 100g Tomatenpuree
  • 20g Pesto

Stap 13 /14

Doe de saus over de bagels. Snijd de mozzarellabolletjes in drieën en leg 6 plakjes mozzarella op elke bagel. Leg de bagels op een bakplaat en rooster ze een paar minuten om de mozzarella te laten smelten.

  • 16bal Mozzarella

Stap 14 /14

Doe er wat olie en verse basilicum over.

  • 4el Olijfolie
  • 4el Verse basilicum
  • Zeezout