Sachtertorte
Tefal
Recept door Tefal

Sachtertorte

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 17min
  • Bereiding
    45min
  • Koken
    47min
  • Afkoelen
    1u 45min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 320 g Smeltchocolade

  • 170 g Boter

  • 100 g Dikke crème fraîche

  • 6 Eieren

  • 160 g Suiker

  • 60 g Honing

  • 200 g Bloem

  • 2 Zout

  • 340 g Smeltchocolade

  • 140 g Boter

  • 60 g Honing

  • 400 g Abrikozenjam

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /10

Doe de boter, gebroken chocolade en de crème fraîche in een kom. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

  • 320g Smeltchocolade
  • 170g Boter
  • 100g Dikke crème fraîche

Stap 2 /10

Scheid ondertussen de eiwitten en eierdooiers in 2 kommen. Voeg ¾ van de suiker en de honing bij de eierdooiers en klop flink totdat het mengsel wit wordt.

  • 6 Eieren

Stap 3 /10

Giet de gesmolten chocolade op de eigelen, meng door elkaar. Voeg de bloem toe en klop goed met de garde.

  • 320g Smeltchocolade
  • 6 Eieren
  • 200g Bloem

Stap 4 /10

Doe twee snufjes zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg de resterende suiker toe en klop nog 30 seconden. Voeg de eiwitten in 3 delen bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig om de stijve eiwitten niet te breken. Giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 6 Eieren
  • 160g Suiker
  • 2 Zout
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /10

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /10

Haal de vorm eruit en schud zijdelings om de cake los te laten komen van de wanden. Laat de cake in de vorm afkoelen.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 7 /10

Haal de cake zodra deze afgekoeld is uit de vorm en snijd hem horizontaal in 2 stukken. Zet het rooster van de Cake Factory op een klein plateau of een bord en leg daar de onderkant van de cake op.

Stap 8 /10

Doe de jam in een kleine pan en verwarm terwijl je roert. Smeer de jam op de onderkant van de cake. Bedek met de bovenkant van de cake.

  • 400g Abrikozenjam

Stap 9 /10

Doe de boter van de topping met de gebroken chocolade en de honing in een kom. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

  • 340g Smeltchocolade
  • 140g Boter
  • 60g Honing

Stap 10 /10

Maak dit mengsel glad en giet het vervolgens over de bovenkant van de cake. Laat volledig afkoelen voordat je de cake op het serveerbord legt, met een grote spatel.