Schwarzwälder kirsch
Tefal
Recept door Tefal

Schwarzwälder kirsch

Beoordeling met 4 sterren (gemiddeld)

-/5

  • Totale tijd 2u 25min
  • Bereiding
    45min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    1u 10min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • Genoise:

  • 12 Ei

  • 150 g Bloem

  • 150 g Maizena

  • 2 Bakpoeder

  • 300 g Suiker

  • 70 g Cacao

  • 6 cl Melk

  • 2 cl Citroensap

  • 2 Zout

  • Chocoladesaus:

  • 200 g Chocolade

  • 20 cl Crème fraîche

  • 40 g Gezouten boter

  • 360 g Kersen

  • Slagroom:

  • 400 g Crème fraîche

  • 400 g Mascarpone

  • 100 g Poedersuiker

  • Siroop voor punch:

  • 40 cl Water

  • 270 g Suiker

  • 14 cl Kirsch

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /11

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.

  • 12 Ei

Stap 2 /11

Klop de eierdooiers in een kom met de suiker. Voeg de melk en het citroensap toe.

  • 12 Ei
  • 300g Suiker
  • 6cl Melk

Stap 3 /11

Doe de eiwitten en een snufje zout in een andere kom en klop stijf. Voeg een derde van de stijfgeklopte eiwitten toe aan het eerste mengsel en voeg vervolgens de vooraf gezeefde bloem, maizena, cacao en bakpoeder toe.

  • 150g Bloem
  • 2 Bakpoeder
  • 70g Cacao
  • 2 Zout

Stap 4 /11

Voeg in 2 delen de rest van de eiwitten voorzichtig toe en schep het beslag goed door met een spatel.

Stap 5 /11

Giet het deeg in de ingevette vorm en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 40g Gezouten boter
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 6 /11

Maak ondertussen slagroom door de vloeibare room, de mascarpone en de poedersuiker te kloppen. Zet koel weg.

  • 20cl Crème fraîche
  • 400g Mascarpone
  • 100g Poedersuiker

Stap 7 /11

Snijd de cake zodra deze volledig is afgekoeld met een scherp broodmes in 3 lagen.

Stap 8 /11

Breng in een steelpan de ingrediënten voor de siroop aan de kook. Meng door elkaar.

  • 40cl Water
  • 270g Suiker
  • 14cl Kirsch

Stap 9 /11

Leg een plak cake op het serveerbord. Bestrijk met een derde van de siroop. Bedek met slagroom. Druk de kersen erin. Plaats er een volgende laag cake op. Bestrijk met een derde van de siroop. Bedek met slagroom en druk de kersen erin. Doe hetzelfde voor de laatste laag cake.

  • 360g Kersen

Stap 10 /11

Vul een kom met de in stukken gebroken chocolade. Breng de room aan de kook en giet over de chocolade. Voeg de boter toe. Laat een minuut rusten. Klop om een mooie, gladde saus te krijgen. Laat 10 minuten afkoelen.

  • 200g Chocolade
  • 40g Gezouten boter

Stap 11 /11

Giet de chocoladesaus over de taart. Zet koel weg totdat je de taart serveert.