Scones
Tefal
Recept door Tefal

Scones

ratings.0

0/5

  • Totale tijd 45min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 500 g Bloem

  • 2 Bakpoeder

  • 110 g Boter

  • 50 g Suiker

  • 22 cl Melk

  • 100 g Droge rozijnen

  • 4 Zout

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /5

Meng de bloem met het bakpoeder en 2 snufjes zout. Voeg de boter toe en kneed met je vingers totdat je een fijn zanddeeg hebt.

  • 500g Bloem
  • 2 Bakpoeder
  • 110g Boter
  • 4 Zout

Stap 2 /5

Voeg de suiker en de droge rozijnen toe. Kneed weer goed door. Voeg vervolgens de melk toe en kneed het deeg snel. Maak een bol van het deeg.

  • 50g Suiker
  • 100g Droge rozijnen

Stap 3 /5

Rol de bol op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 4 cm dik. Snijd 6 rondjes uit met een diameter van 6 cm. Leg de rondjes deeg in de muffinvormen en zet de vorm in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 4 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /5

Haal uit de vorm en eet de scones nog goed warm met boter en jam.

  • 110g Boter