Shortbreads millionaire
Tefal
Recept door Tefal

Shortbreads millionaire

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 56min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    26min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

2 ovenlading

  • Zandkoekjes:

  • 110 g Bloem

  • 30 g Maizena

  • 20 g Poedersuiker

  • 20 g Bruine suiker

  • 110 g Boter

  • 2 Zout

  • Karamel:

  • 220 g Suiker

  • 10 cl Water

  • 260 g Gecondenseerde melk

  • 40 g Boter

  • 10 g Bloem

  • 2 g Bakpoeder

  • Chocolade:

  • 240 g Melkchocolade

  • 60 g Boter

  • 2 Olie

Toebehoren

  • Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins
    Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins

Bereiding

Stap 1 /6

Meng in een kom de bloem, het zetmeel, de 2 suikersoorten en een snufje zout. Voeg de boter toe en kneed met de hand tot een gelijkmatig deeg. Verdeel het deeg over de vormen en druk aan om het koekje te vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 110g Bloem
  • 30g Maizena
  • 20g Poedersuiker
  • 20g Bruine suiker
  • 110g Boter
  • 2 Zout
  • Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins

Stap 2 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 3 /6

Maak de karamel: verwarm de suiker en het water in een steelpan. Houd het vuur middelhoog totdat de karamel een mooie blonde kleur krijgt. Haal de pan van het vuur. Voeg de gecondenseerde melk toe en de boter zodat deze smelt. Voeg op het laatst de bloem, het bakpoeder en een flinke mespunt zout toe. Giet deze karamel over de zandkoekjes in de vormpjes. Zet 30 minuten koel.

  • 2 Zout
  • 220g Suiker
  • 10cl Water
  • 260g Gecondenseerde melk
  • 40g Boter
  • 10g Bloem
  • 2g Bakpoeder
  • Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins

Stap 4 /6

Vul als de karamel stijf is een kom met de chocolade en de boter. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 240g Melkchocolade
  • 60g Boter

Stap 5 /6

Klop glad met een garde en voeg al kloppend de olie toe. Verdeel over de karamel in de vormpjes. Zet koel weg.

  • 2 Olie

Stap 6 /6

Haal de koekjes uit de vormen. Bewaar koel. Vergeet niet de shortbreads op kamertemperatuur te zetten voordat je ze eet.