- Home
- Recette
Shortbreads millionaire
- Totale tijd 1u 56min
- 30min
Bereiding - 26min
Koken - 1u
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
Zandkoekjes:
110 g Bloem
30 g Maizena
20 g Poedersuiker
20 g Bruine suiker
110 g Boter
2 Zout
Karamel:
220 g Suiker
10 cl Water
260 g Gecondenseerde melk
40 g Boter
10 g Bloem
2 g Bakpoeder
Chocolade:
240 g Melkchocolade
60 g Boter
2 Olie
Toebehoren
Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de bloem, het zetmeel, de 2 suikersoorten en een snufje zout. Voeg de boter toe en kneed met de hand tot een gelijkmatig deeg. Verdeel het deeg over de vormen en druk aan om het koekje te vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
110g Bloem 30g Maizena 20g Poedersuiker 20g Bruine suiker 110g Boter 2 Zout
Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins
Stap 2 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /6
Maak de karamel: verwarm de suiker en het water in een steelpan. Houd het vuur middelhoog totdat de karamel een mooie blonde kleur krijgt. Haal de pan van het vuur. Voeg de gecondenseerde melk toe en de boter zodat deze smelt. Voeg op het laatst de bloem, het bakpoeder en een flinke mespunt zout toe. Giet deze karamel over de zandkoekjes in de vormpjes. Zet 30 minuten koel.
2 Zout 220g Suiker 10cl Water 260g Gecondenseerde melk 40g Boter 10g Bloem 2g Bakpoeder
Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins
Stap 4 /6
Vul als de karamel stijf is een kom met de chocolade en de boter. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
240g Melkchocolade 60g Boter
Stap 5 /6
Klop glad met een garde en voeg al kloppend de olie toe. Verdeel over de karamel in de vormpjes. Zet koel weg.
2 Olie
Stap 6 /6
Haal de koekjes uit de vormen. Bewaar koel. Vergeet niet de shortbreads op kamertemperatuur te zetten voordat je ze eet.