Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Smaakvolle bœuf bourguignon

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 15min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    3u
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 400 g Rundvlees (schouderstuk)

  • 400 g Rundvlees (dij)

  • 4 Wortels

  • 2 Uien

  • 200 g Spek

  • 17 Champignons

  • 1 el Zonnebloemolie

  • 40 g Boter

  • 1 teentje Knoflook

  • 75 cl Bourgogne wijn

  • 8 Baby-uitjes

  • Peterselie

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /9

Snijd het vlees in grote blokjes van 4-5 cm. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes, hak de uien fijn. Snijd het spek in grote blokjes. Snijd de champignons doormidden.

  • 400g Rundvlees (schouderstuk)
  • 400g Rundvlees (dij)
  • 4 Wortels
  • 2 Uien
  • 200g Spek
  • 17 Champignons

Stap 2 /9

Verhit de olie in de stoofpot, voeg de helft van de boter toe en bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin.

  • 400g Rundvlees (schouderstuk)
  • 400g Rundvlees (dij)
  • 1el Zonnebloemolie
  • 40g Boter

Stap 3 /9

Haal uit de pan.

Stap 4 /9

Bak in dezelfde stoofpot de fijngehakte uien en wortels in een kwart van de boter.

  • 4 Wortels
  • 2 Uien
  • 40g Boter

Stap 5 /9

Doe het vlees er weer bij, voeg de knoflook (ongepeld) toe en giet de wijn erbij. Breng aan de kook, daarna zet het vuur laag om afgedekt 2,5 uur op laag vuur te sudderen.

  • 1teentje Knoflook
  • 75cl Bourgogne wijn

Stap 6 /9

Aan het einde van de kooktijd, verwijder het vlees en meng de saus.

Stap 7 /9

Bak het spek, de kleine uien en de champignons in de overgebleven boter. Zet opzij.

  • 200g Spek
  • 17 Champignons
  • 40g Boter
  • 8 Baby-uitjes

Stap 8 /9

Doe de saus in de stoofpot en laat 10 minuten op een matig vuur inkoken.

Stap 9 /9

Voeg het vlees toe, vervolgens de garnituur, verwarm nog 5 minuten en dien de bourguignon op bestrooid met gehakte peterselie en vergezeld van een puree.

  • Peterselie
  • Zout, peper