- Home
- Recette
Smeuïge chocoladecake
- Totale tijd 1u
- 25min
Bereiding - 35min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
6 Eieren
2 Suiker (350 g)
1 glas Olie (140 g)
2 Melk (340 g)
4 Bloem (400 g)
6 Cacaopoeder (80 g)
2 Bakpoeder (20 g)
2 Zout
Chocoladesaus:
4 Melk (680 g)
4 Olie (30 g)
2 Cacaopoeder (20 g)
4 Suiker (60 g)
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /4
Klop de eieren, de suiker en twee snufjes zout totdat het mengsel schuimig wordt. Voeg de melk toe en vervolgens de olie zonder te stoppen met kloppen. Voeg als laatste tegelijkertijd de bloem, de cacao en het bakpoeder toe, en klop flink. Giet in de ingevette bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
6 Eieren 2 Suiker (350 g) 1glas Olie (140 g) 2 Melk (340 g) 4 Bloem (400 g) 6 Cacaopoeder (80 g) 2 Bakpoeder (20 g) 2 Zout
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Stap 2 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /4
Doe de cacao en de olie in een steelpan en meng met een houten lepel om een glad mengsel te krijgen. Voeg al roerend de suiker en vervolgens de melk beetje bij beetje toe. Breng al roerend aan de kook.
4 Melk (680 g) 4 Olie (30 g) 2 Cacaopoeder (20 g) 4 Suiker (60 g)
Stap 4 /4
Haal de cake uit de vorm. Reinig de bakvorm en doe de cake er terug in. Prik met een vork meerdere gaatjes in de cake en giet de chocoladesaus er voorzichtig overheen zodat de vloeistof in de cake kan trekken. Smullen maar!
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm