Quick pizza dough - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Quick pizza dough

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 47min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    2min
  • Afkoelen
    30min

Ingrediënten

3 pizza

  • 30 cl Water

  • 10 g Verse bakkersgist (of 4 g gedroogde bakkersgist)

  • 0.5 tl Fijne kristalsuiker (ongeveer 2,5 g)

  • 500 g 00 bloem of pizzabloem (180-200W)

  • 10 g Olijfolie

  • 5 g Zout (1 tl)

  • 0.5 tl Bicarbonaat (ongeveer 2,5 g)

  • 80 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Bereiding

Stap 1 /16

Dit recept is goed voor 3 bolletjes deeg van elk ongeveer 270 g (voor pizza's met een diameter van 30 cm).

Stap 2 /16

Verwarm het water in de microgolfoven tot het een temperatuur tussen de 38°C en 40°C heeft bereikt. Zorg ervoor dat het water niet te heet wordt, dit kan de gist namelijk deactiveren. Rehydrateer de (verse of gedroogde) gist met het water en voeg de suiker toe. Meng met een garde. Laat 5 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.

  • 30cl Water
  • 10g Verse bakkersgist (of 4 g gedroogde bakkersgist)
  • 0.5tl Fijne kristalsuiker (ongeveer 2,5 g)

Stap 3 /16

Bereid het deeg met de hand in een kom of in een keukenmachine voorzien van een deeghaak. Kneed het in totaal gedurende ongeveer 10 minuten.

Stap 4 /16

In de keukenmachine: Voeg langzaam het mengsel van water, gist en suiker toe aan de bloem en kneed het deeg op een lage snelheid. Kneed tot het deeg loskomt van de rand van de kom. Voeg de olijfolie toe en kneed aan een gemiddelde snelheid tot de olie is opgenomen (2-3 minuten). Pas indien nodig de snelheid aan. Voeg tot slot het mengsel van zout en bicarbonaat toe. Blijf snel kneden tot je geen zoutkorrels meer voelt op de bovenkant van het deeg.

  • 500g 00 bloem of pizzabloem (180-200W)
  • 10g Olijfolie
  • 5g Zout (1 tl)
  • 0.5tl Bicarbonaat (ongeveer 2,5 g)

Stap 5 /16

Als je met de hand kneedt: doe de bloem in de grote kom. Roer geleidelijk het mengsel van water, gist en suiker erdoorheen. Draai de kom met één hand terwijl je met je andere hand de bloem van de bodem van de kom naar boven haalt en over het mengsel heen vouwt. Wanneer de bloem helemaal is vermengd (er bevinden zich geen restjes meer aan de zijkant van de kom), kan je het deeg op het werkvlak kneden.

Stap 6 /16

De pizzaiolo-techniek om met de hand te kneden: rol het deeg, zonder het te scheuren, uit met de palm van je hand. Keer de deegbal om en draai hem een kwartslag, waarbij je hem op het werkvlak ‘slaat’. Herhaal deze stappen zo vaak als nodig totdat je een glad deeg hebt.

Stap 7 /16

Doe het deeg weer in de kom. Voeg de olijfolie toe en kneed opnieuw. Plaats het deeg weer op het werkvlak van zodra de olie is opgenomen. Voeg het zout en het bicarbonaat toe. Kneed tot je geen zoutkorrels meer voelt onder je handpalm. Het deeg moet zacht, glad en redelijk elastisch zijn.

  • 10g Olijfolie
  • 5g Zout (1 tl)
  • 0.5tl Bicarbonaat (ongeveer 2,5 g)

Stap 8 /16

Bedek het deeg met huishoudfolie (of een vochtige theedoek) en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Stap 9 /16

Verdeel het deeg in 3 stukken van 270 g. Je kan hiervoor ook een deegsnijder gebruiken. Rol de 3 stukken op het werkvlak op tot bolletjes en zorg ervoor dat de bovenkant mooi glad is. Als de bolletjes een beetje droog zijn, bestrijk ze dan lichtjes met water. Bewaar de bolletjes deeg in plastic bakjes en zorg ervoor dat ze de randen niet raken, zodat ze gelijkmatig rijzen. Laat ze rijzen terwijl de oven voorverwarmt. Zorg ervoor dat ze op een tochtvrije plaats staan. Je kan de bolletjes deeg zelfs in een huishoudoven plaatsen die is voorverwarmd tot 35°C om zo het rijzen te versnellen.

Stap 10 /16

Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).

Stap 11 /16

Bereid de toppings voor terwijl de deegballetjes rusten en de oven voorverwarmt.

Stap 12 /16

Rol de deegbolletjes uit en zorg ervoor dat elke pizza een diameter van minder dan 30 cm heeft. Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker verplaatsen.

  • 80g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Stap 13 /16

Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.

  • 80g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)

Stap 14 /16

Beleg het pizzadeeg op de ovenschep met ingrediënten naar keuze.

Stap 15 /16

Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.

Stap 16 /16

Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Snijd in stukjes, serveer en geniet!

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
1u 2min

Express Margherita pizza

ratings.NaN

Quick pizza dough - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Express Margherita pizza
Tefal
Tefal
1u 2min

Spicy pepperoni pizza

ratings.NaN

Quick pizza dough - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Spicy pepperoni pizza
Tefal
Tefal
8u 27min

Marinara pizza

ratings.NaN

Quick pizza dough - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Marinara pizza
Tefal
Tefal
1u 2min

Hawaiian chicken pizza

ratings.NaN

Quick pizza dough - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Hawaiian chicken pizza
Tefal
Tefal
1u 7min

Halal kebab pizza

ratings.NaN

Quick pizza dough - Recepten Pizza Pronto | Tefal
Halal kebab pizza