Tulband
Tefal
Recept door Tefal

Tulband

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    35min
  • Afkoelen
    2u

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 1 Eieren

  • 1 Eierdooier

  • 60 g Suiker

  • 20 g Boter

  • 250 g Bloem

  • 1 zakje Bakkersgist

  • 1 Zout

  • 60 g Droge rozijnen

  • 5 g Rum

  • 40 g Amandelen

  • 120 g Melk

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Wel de rozijnen in een kom met de rum.

  • 60g Droge rozijnen
  • 5g Rum

Stap 2 /7

Doe de gist in een kom en voeg er een beetje water aan toe. Roer totdat je een glad mengsel hebt. Bedek dit met de bloem.

  • 250g Bloem
  • 1zakje Bakkersgist

Stap 3 /7

Meng in een tweede kom de eieren met de suiker, het zout en de melk. Giet de twee mengsels bij elkaar en kneed met de mixer. Voeg de gedepte rozijnen toe en blijf het deeg kneden.

  • 1 Eieren
  • 60g Suiker
  • 1 Zout
  • 60g Droge rozijnen
  • 5g Rum
  • 120g Melk

Stap 4 /7

Doe huishoudfolie over het deeg en laat een uur dichtbij een warme bron rusten.

Stap 5 /7

Strooi de amandelen op de bodem van de vormen en vul met het deeg.

  • 40g Amandelen
  • 6 muffins bakvorm

Stap 6 /7

Laat een uur bij een warmtebron rusten en zet de vormen in de Cake Factory zodat het deeg nog verder rijst.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 7 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.