Vegan cupcakes met amandelen en bosbessen
Tefal
Recept door Tefal

Vegan cupcakes met amandelen en bosbessen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 10min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    20min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 390 g Sojayoghurt

  • 12 cl Neutrale olie

  • 210 g Witte suiker

  • 3 cl Citroensap

  • Bittereamandelextract

  • 75 g Amandelpoeder (huisgemaakt, op basis van verse fijngemalen amandelen)

  • 330 g Bloem (T55)

  • 3 Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 210 g Bosbessen, zorgvuldig gewassen en gedroogd

  • 3 Zout

  • 45 g Bosbessen

  • 210 g Poedersuiker

  • 210 g Amandelpoeder

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /5

(GEBAK) Doe de yoghurt en de olie in een schaal en klop op met een garde. Blijf het mengsel opkloppen en voeg ondertussen eerst de witte suiker en een snufje zout toe, en vervolgens het citroensap en het bittereamandelextract.

  • 390g Sojayoghurt
  • 12cl Neutrale olie
  • 210g Witte suiker
  • 3cl Citroensap
  • Bittereamandelextract
  • 3 Zout

Stap 2 /5

Voeg het amandelpoeder toe en daarna het mengsel van bakpoeder en bicarbonaat. Meng alles goed door elkaar, zodat het bakpoeder en het bicarbonaat goed worden verspreid. Voeg de bosbessen toe. Verdeel het mengsel over de bakvorm voor 6 muffins en plaats deze in de Cake Factory.

  • 75g Amandelpoeder (huisgemaakt, op basis van verse fijngemalen amandelen)
  • 3 Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat
  • 210g Bosbessen, zorgvuldig gewassen en gedroogd
  • 6 muffins bakvorm

Stap 3 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 4 /5

(VERSIERING) Terwijl het apparaat aanstaat, drukt u met behulp van een houten lepel de bosbessen en de poedersuiker fijn. Voeg het amandelpoeder toe en kneed net zolang tot het amandeldeeg homogeen is en een mooie mauve kleur heeft. Zet in de koelkast en wacht totdat de kleine gebakjes goed zijn afgekoeld.

  • 45g Bosbessen
  • 210g Poedersuiker
  • 210g Amandelpoeder

Stap 5 /5

Spreid het amandeldeeg uit tussen twee vellen bakpapier. Snijd rondjes uit met een diameter van 6 à 7 cm. Leg deze op de kleine, volledig afgekoelde gebakjes. Smullen maar!