Vegan cupcakes met cacao
Tefal
Recept door Tefal

Vegan cupcakes met cacao

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 45min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    20min
  • Afkoelen
    10min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 40 g Bloem

  • 180 g Bloem

  • 50 g Cacaopoeder

  • 2 Bakpoeder

  • 140 g Suiker

  • 60 g Amandelpoeder

  • 8 cl Neutrale olie

  • 36 cl Amandelmelk

  • 3 cl Appelazijn

  • 2 Zout

  • 140 g Poedersuiker

  • 4 cl Amandelmelk

  • 10 g Cacaopoeder

  • 40 g Amandelpuree

  • Amandelen

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de amandelmelk, olie, suiker en een snufje zout in een pan. Breng aan de kook. Voeg de bloem toe en laat koken totdat de eerste luchtbellen verschijnen. Blijf al die tijd roeren. Giet in een kom.

  • 40g Bloem
  • 140g Suiker
  • 8cl Neutrale olie
  • 36cl Amandelmelk

Stap 2 /7

Voeg de amandelpoeder toe, meng door elkaar en voeg de rest van de bloem, cacao en het bakpoeder toe. Roer goed door elkaar. Voeg de azijn toe en meng zorgvuldig door het deeg.

  • 180g Bloem
  • 50g Cacaopoeder
  • 2 Bakpoeder
  • 60g Amandelpoeder
  • 3cl Appelazijn

Stap 3 /7

Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 4 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /7

Haal de vorm uit de Cake Factory en laat afkoelen.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 6 /7

Meng de poedersuiker, amandelmelk, amandelpuree en cacao door elkaar.

  • 140g Poedersuiker
  • 4cl Amandelmelk
  • 10g Cacaopoeder
  • 40g Amandelpuree

Stap 7 /7

Haal de cupcakes uit de vorm. Versier met de cacaotopping. Garneer met wat amandelschaafsel.

  • Amandelen