Vegan hazelnootcake
- Totale tijd 1u 5min
- 20min
Bereiding - 35min
Koken - 10min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
200 g Hazelnoten
40 cl Hazelnootmelk
10 cl Hazelnootmelk
220 g Witte suiker
12 cl Olie
40 g Bloem
400 g Bloem
2 Bakpoeder
2 Appelazijn
2 Zout
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Vet de bakvorm in met een beetje margarine en bestrooi met bloem.
Stap 2 /7
Maal de hazelnoten fijn.
Stap 3 /7
Doe de hazelnootmelk, de suiker, de olie en het zout in een kleine steelpan. Warm al roerend met een garde op tot het begint te borrelen. Voeg de bloem toe. Blijf roeren tot het dikker wordt. Zet het vuur uit. Giet in een kom.
Stap 4 /7
Voeg het hazelnootpoeder en de resterende melk toe. Roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe en roer door. Voeg als laatste de azijn toe aan het mengsel.
Stap 5 /7
Giet het beslag in de vorm en zet in de Cake Factory.
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /7
Haal de cake uit de vorm. serveer lauw.