Vegan hazelnootcake
Tefal
Recept door Tefal

Vegan hazelnootcake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 5min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    35min
  • Afkoelen
    10min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 200 g Hazelnoten

  • 40 cl Hazelnootmelk

  • 10 cl Hazelnootmelk

  • 220 g Witte suiker

  • 12 cl Olie

  • 40 g Bloem

  • 400 g Bloem

  • 2 Bakpoeder

  • 2 Appelazijn

  • 2 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Vet de bakvorm in met een beetje margarine en bestrooi met bloem.

  • 40g Bloem
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 2 /7

Maal de hazelnoten fijn.

  • 200g Hazelnoten

Stap 3 /7

Doe de hazelnootmelk, de suiker, de olie en het zout in een kleine steelpan. Warm al roerend met een garde op tot het begint te borrelen. Voeg de bloem toe. Blijf roeren tot het dikker wordt. Zet het vuur uit. Giet in een kom.

  • 40cl Hazelnootmelk
  • 220g Witte suiker
  • 12cl Olie
  • 40g Bloem
  • 2 Zout

Stap 4 /7

Voeg het hazelnootpoeder en de resterende melk toe. Roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe en roer door. Voeg als laatste de azijn toe aan het mengsel.

  • 200g Hazelnoten
  • 10cl Hazelnootmelk
  • 400g Bloem
  • 2 Bakpoeder
  • 2 Appelazijn

Stap 5 /7

Giet het beslag in de vorm en zet in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 6 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 7 /7

Haal de cake uit de vorm. serveer lauw.