Vegan kruidkoek
Tefal
Recept door Tefal

Vegan kruidkoek

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 10min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    20min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 60 g Kastanjemeel

  • 15 g Boekweitmeel

  • 15 g Boekweitmeel

  • 50 g Boekweitmeel

  • 15 g Volkorenrijstmeel

  • 15 g Volkorenrijstmeel

  • 40 g Volkorenrijstmeel

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 1.5 tl Bakpoeder

  • 2 Kruiden voor kruidbrood

  • 240 g Vloeibare honing

  • 90 g Bruine suiker (of basterdsuiker)

  • 11 cl Sojamelk

  • 9 cl Neutrale olie

  • 3 cl Appelazijn

  • 1 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Meng het rijstmeel en het boekweitmeel in een kom.

  • 15g Boekweitmeel
  • 15g Volkorenrijstmeel

Stap 2 /7

Doe de bruine suiker, de sojamelk, de olie en een snufje zout in een kleine steelpan. Breng aan de kook. Voeg het rijstmeel en het boekweitmeel toe. Laat al roerend doorkoken totdat het mengsel dik is geworden. Zet het vuur uit. Voeg de honing toe. Meng door elkaar en giet het beslag in een kom.

  • 15g Boekweitmeel
  • 15g Volkorenrijstmeel
  • 240g Vloeibare honing
  • 90g Bruine suiker (of basterdsuiker)
  • 11cl Sojamelk
  • 9cl Neutrale olie
  • 1 Zout

Stap 3 /7

Zeef de rest van het boekweitmeel en het rijstmeel, het kastanjemeel, de kruiden, het bicarbonaat en het bakpoeder. Voeg de gezeefde ingrediënten toe aan het eerste mengsel. Meng met een houten lepel.

  • 60g Kastanjemeel
  • 50g Boekweitmeel
  • 40g Volkorenrijstmeel
  • 1tl Natriumbicarbonaat
  • 1.5tl Bakpoeder
  • 2 Kruiden voor kruidbrood

Stap 4 /7

Voeg als laatste de azijn toe en roer goed door het beslag heen.

  • 3cl Appelazijn

Stap 5 /7

Giet het beslag in de bakvorm en zet in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 6 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 7 /7

Haal uit de vorm en laat afkoelen.