- Home
- Recette
Vegan kruidkoek
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Bereiding - 30min
Koken - 20min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
60 g Kastanjemeel
15 g Boekweitmeel
15 g Boekweitmeel
50 g Boekweitmeel
15 g Volkorenrijstmeel
15 g Volkorenrijstmeel
40 g Volkorenrijstmeel
1 tl Natriumbicarbonaat
1.5 tl Bakpoeder
2 Kruiden voor kruidbrood
240 g Vloeibare honing
90 g Bruine suiker (of basterdsuiker)
11 cl Sojamelk
9 cl Neutrale olie
3 cl Appelazijn
1 Zout
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Meng het rijstmeel en het boekweitmeel in een kom.
15g Boekweitmeel 15g Volkorenrijstmeel
Stap 2 /7
Doe de bruine suiker, de sojamelk, de olie en een snufje zout in een kleine steelpan. Breng aan de kook. Voeg het rijstmeel en het boekweitmeel toe. Laat al roerend doorkoken totdat het mengsel dik is geworden. Zet het vuur uit. Voeg de honing toe. Meng door elkaar en giet het beslag in een kom.
15g Boekweitmeel 15g Volkorenrijstmeel 240g Vloeibare honing 90g Bruine suiker (of basterdsuiker) 11cl Sojamelk 9cl Neutrale olie 1 Zout
Stap 3 /7
Zeef de rest van het boekweitmeel en het rijstmeel, het kastanjemeel, de kruiden, het bicarbonaat en het bakpoeder. Voeg de gezeefde ingrediënten toe aan het eerste mengsel. Meng met een houten lepel.
60g Kastanjemeel 50g Boekweitmeel 40g Volkorenrijstmeel 1tl Natriumbicarbonaat 1.5tl Bakpoeder 2 Kruiden voor kruidbrood
Stap 4 /7
Voeg als laatste de azijn toe en roer goed door het beslag heen.
3cl Appelazijn
Stap 5 /7
Giet het beslag in de bakvorm en zet in de Cake Factory.
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 7 /7
Haal uit de vorm en laat afkoelen.