Vegan vanillemuffins
Tefal
Recept door Tefal

Vegan vanillemuffins

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    10min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 30 g Bloem

  • 300 g Bloem

  • 75 g Boekweitmeel

  • 3 Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 90 g Amandelpoeder

  • 210 g Witte suiker

  • 54 cl Sojamelk

  • 12 cl Neutrale olie

  • 4.5 cl Citroensap of witte azijn

  • 3 Vanille

  • 3 Zout

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Doe de bloem en de olie in een kleine steelpan en warm al roerend op tot de olie licht begint te borrelen. Voeg de sojamelk, de vanillezaadjes en het zout toe. Klop flink totdat het mengsel dik begint te worden. Zet het vuur uit.

  • 30g Bloem
  • 54cl Sojamelk
  • 12cl Neutrale olie
  • 3 Vanille
  • 3 Zout

Stap 2 /6

Voeg de suiker en het amandelpoeder toe, en meng tot de suiker gesmolten is. Giet in een kom. Zet ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel kan afkoelen.

  • 90g Amandelpoeder
  • 210g Witte suiker

Stap 3 /6

Zeef de rest van de bloem, het boekweitmeel, het bakpoeder en het bicarbonaat. Voeg ze toe aan het eerste mengsel en meng goed door elkaar met een houten lepel tot een glad deeg. Voeg het citroensap toe.

  • 300g Bloem
  • 75g Boekweitmeel
  • 3 Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat
  • 4.5cl Citroensap of witte azijn

Stap 4 /6

Verdeel gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /6

Laat afkoelen en haal uit de vorm.