Vegan wortelmuffins
Tefal
Recept door Tefal

Vegan wortelmuffins

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 38min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    33min
  • Afkoelen
    45min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 75 g Gemalen lijnzaad

  • 21 cl Water

  • 300 g Bloem

  • 3 Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 3 Kaneel

  • Muskaatnoot

  • 300 g Wortels

  • 210 g Suiker

  • 13.5 cl Olie

  • 1.5 Vanille

  • 3 Citroensap

  • 210 g Walnoten

  • 600 g poedersuiker

  • 75 g margarine

  • 4.5 cl citroensap (45 g)

  • 1.5 vanille

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Meng het gemalen lijnzaad en het water in een glas. Laat 30 minuten rusten; er zal een gelei ontstaan.

  • 75g Gemalen lijnzaad
  • 21cl Water

Stap 2 /7

Zeef boven een kom de bloem, het bicarbonaat, het bakpoeder, de kaneel en de muskaatnoot. Voeg de bruine suiker, de lijnzaadgelei, de geraspte wortels, de olie en de vanillezaadjes toe. Meng met een houten lepel tot een gelijkmatig beslag.

  • 300g Bloem
  • 3 Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat
  • 3 Kaneel
  • Muskaatnoot
  • 300g Wortels
  • 13.5cl Olie
  • 1.5 Vanille

Stap 3 /7

Voeg het citroensap en de noten toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.

  • 210g Walnoten
  • 4.5cl citroensap (45 g)
  • 6 muffins bakvorm

Stap 4 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /7

Laat afkoelen terwijl je ondertussen het glazuur maakt.

Stap 6 /7

Meng in een kom de poedersuiker, de margarine, het citroensap en de zaadjes van een half vanillestokje.

  • 1.5 Vanille
  • 600g poedersuiker
  • 75g margarine
  • 4.5cl citroensap (45 g)

Stap 7 /7

Haal de cupcakes zodra ze goed zijn afgekoeld voorzichtig uit de vorm en snijd ze horizontaal in tweeën. Garneer met een laagje glazuur. Zet de twee helften weer op elkaar. Bestrijk met glazuur. Versier met stukjes gehakte noot en eventueel wat lijnzaad.

  • 75g Gemalen lijnzaad
  • Muskaatnoot