Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Vegetarische lasagne

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 5min
  • Bereiding
    5min
  • Koken
    1u
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 200 Uien

  • 2 teentje Knoflook

  • 700 Tomaten

  • 800 Courgettes

  • 2 el olijfolie

  • zout en peper

  • 400 g Tomatencoulis

  • 1 el Tomatenconcentraat

  • 1 tl Suiker

  • 1.5 el Kruiden uit de Provence

  • 20 bladje Lasagne noedels

  • 50 cl Béchamelsaus

  • 150 g Geraspte kaas

  • Vers basilicum

Bereiding

Stap 1 /9

Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert als je op een kookplaat en/of in de oven kookt.

Stap 2 /9

Pel en snipper de uien en knoflook. Was en snijd de tomaten in blokjes. Was en snij de courgettes in blokjes.

  • 200 Uien
  • 2teentje Knoflook
  • 700 Tomaten
  • 800 Courgettes

Stap 3 /9

Verhit de pan en wacht tot de Thermo-Signal volledig rood wordt. Giet de olijfolie erin, voeg de uien toe en bak ze 3 minuten.

  • 200 Uien
  • 2el olijfolie

Stap 4 /9

Voeg de tomaten en de knoflook toe, kruid rijkelijk met zout en peper en bak nog 5 minuten.

  • 2teentje Knoflook
  • 700 Tomaten
  • zout en peper

Stap 5 /9

De courgettes, tomatencoulis, tomatenpuree, suiker en Provençaalse kruiden toevoegen, goed mengen en 20 minuten laten sudderen.

  • 800 Courgettes
  • 400g Tomatencoulis
  • 1el Tomatenconcentraat
  • 1tl Suiker
  • 1.5el Kruiden uit de Provence

Stap 6 /9

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Stap 7 /9

Verdeel een laag lasagnevellen in de pan, bedek ze met een laag tomaten, een laag béchamelsaus en bestrooi met geraspte kaas. Herhaal dit tot de pan vol is. Eindig met een laag lasagnevellen bedekt met de resterende béchamel en geraspte kaas.

  • 20bladje Lasagne noedels
  • 50cl Béchamelsaus
  • 150g Geraspte kaas

Stap 8 /9

Zet de pan in de oven en verwijder het handvat. Laat 35 minuten garen en controleer de lasagne met de punt van een mes.

Stap 9 /9

Serveer bestrooid met verse basilicum.

  • Vers basilicum