Voorgerecht met garnalen, citroen en kruiden
Tefal
Recept door Tefal

Voorgerecht met garnalen, citroen en kruiden

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    25min
  • Afkoelen
    15min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 100 g Bloem

  • 2 eieren

  • 50 g Melk

  • 1 zakje Gist

  • 1 citroen, sap en geraspte schil

  • 2 Fijngeknipte dille

  • 2 Bieslook

  • 2 zout

  • 24 Rauwe garnaaltjes

  • Zout en peper

  • Chilipeper

  • 12 cl Olijfolie

  • 15 cl Vloeibare room

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 minicakejes
    Bakvorm voor 6 minicakejes

Bereiding

Stap 1 /6

Klop de room met de mixer tot slagroom. Zet koel en bewaar voor later gebruik.

  • 15cl Vloeibare room

Stap 2 /6

Pel de garnaaltjes, maar laat de staartjes eraan. Vul een schaal met de garnaaltjes, de olijfolie, wat piment d'Espelette, zout en peper. Zet koel en laat marineren.

  • 24 Rauwe garnaaltjes
  • Zout en peper
  • Chilipeper
  • 12cl Olijfolie

Stap 3 /6

Meng in een kom met een houten lepel de bloem, de gist, het zout en de eieren. Voeg de melk en vervolgens het citroensap en de geraspte citroenschil toe. Eindig met de tuinkruiden.

  • 100g Bloem
  • 2 eieren
  • 50g Melk
  • 1zakje Gist
  • 1 citroen, sap en geraspte schil
  • 2 Fijngeknipte dille
  • 2 Bieslook
  • 2 zout

Stap 4 /6

Verdeel het beslag over de 6 kuiltjes in de vorm. Bak met programma P2 voor 25 minuten. Wacht 5 minuten voordat je de cakejes uit de vorm haalt. Laat ze geheel afkoelen op een rooster.

Stap 5 /6

Bak de garnaaltjes 2 minuten in een gloeiend hete pan.

  • 24 Rauwe garnaaltjes

Stap 6 /6

Snij de cakejes in plakjes. Leg op elk plakje een garnaal en een dotje slagroom.