Zachte cake met groene asperges, vloeibare vulling en gerookte zalm
Tefal
Recept door Tefal

Zachte cake met groene asperges, vloeibare vulling en gerookte zalm

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 40min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    20min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 400 g bevroren groene asperges

  • 4 sjalotten

  • 120 g Vloeibare room

  • 2 eetlepel olie

  • 20 g Boter

  • 4 eieren

  • 12 zalm

  • 2 potje zalmeitjes

  • Roze peper

  • Zout en peper

  • 120 g reblochon fermier

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /8

Ontdooi de asperges.

  • 400g bevroren groene asperges

Stap 2 /8

Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de asperges in stukjes.

  • 400g bevroren groene asperges
  • 4 sjalotten

Stap 3 /8

Verwarm de olie in een pan. Voeg de boter toe. Smelt de boter gedurende 3 minuten en voeg vervolgens de asperges toe. Bak gedurende 2 minuten. Doe 70 g water in de pan. Meng door elkaar, dek de pan af en laat 5 minuten staan op middelhoog vuur.

  • 4 sjalotten
  • 2 eetlepel olie
  • 20g Boter

Stap 4 /8

Mix het aspergemengsel met een mixer .

  • 400g bevroren groene asperges

Stap 5 /8

Doe de aspergepuree, de vloeibare room en de eieren in een kom en meng door elkaar. Kruid naar smaak.

  • 120g Vloeibare room
  • 4 eieren
  • Zout en peper

Stap 6 /8

Verdeel het beslag over de vormpjes en doe in het midden een stukje reblochon.

  • 120g reblochon fermier

Stap 7 /8

Bak met het programma PM op 200 °C gedurende 20 minuten.

Stap 8 /8

Serveer warm met wat reepjes gerookte zalm, een lepel zalmeitjes en wat roze peper.

  • 12 zalm
  • 2 potje zalmeitjes
  • Roze peper