Zachte chocoladecakejes met kokosmelk
Tefal
Recept door Tefal

Zachte chocoladecakejes met kokosmelk

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 28min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    18min
  • Afkoelen
    45min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 3 Eieren

  • 3 Eierdooiers

  • 240 g Suiker

  • 210 g Mascarpone

  • 10 cl Kokosmelk

  • 75 g Cacaopoeder

  • 360 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder (9 g)

  • 3 Zout

  • 7.5 cl Kokosmelk

  • 210 g Poedersuiker

  • 60 g Geraspte kokos

  • Geraspte kokos voor de garnering

  • 225 g Mascarpone

  • 45 g Poedersuiker

  • 180 g Geraspte kokos

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Meng in een kom de mascarpone, de poedersuiker en de geraspte kokos. Maak 6 balletjes, zo groot als een walnoot.

  • 225g Mascarpone
  • 45g Poedersuiker
  • 180g Geraspte kokos

Stap 2 /6

Klop de eieren los met de eierdooiers, de suiker en drie snufjes zout. Voeg de kokosmelk en de mascarpone toe. Klop stevig door. Meng en zeef het bakpoeder, de bloem en het cacaopoeder en roer met een pannenlikker. Schrap het beslag van de wand.

  • 3 Eieren
  • 3 Eierdooiers
  • 240g Suiker
  • 210g Mascarpone
  • 10cl Kokosmelk
  • 75g Cacaopoeder
  • 360g Bloem
  • 1tl Bakpoeder (9 g)
  • 3 Zout

Stap 3 /6

Verdeel de helft van het chocoladebeslag over de muffinvormpjes en plaats in het midden een lepeltje van het kokos-mascarponemengsel. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 225g Mascarpone
  • 180g Geraspte kokos
  • 6 muffins bakvorm

Stap 4 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen en haal de cakejes uit de vormen.

Stap 5 /6

Meng ondertussen in een kom de kokosmelk, de poedersuiker en de geraspte kokos tot een glad glazuur.

  • 7.5cl Kokosmelk
  • 210g Poedersuiker
  • 60g Geraspte kokos

Stap 6 /6

Bestrijk de cakejes als ze goed koud zijn met dit glazuur. Garneer met geraspte kokos.

  • Geraspte kokos voor de garnering