- Home
- Recette
Zachte kiwicake met chiazaadjes
- Totale tijd 55min
- 20min
Bereiding - 30min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
600 g Vruchtvlees van een kiwi
9 Eieren
420 g Suiker
180 g Yoghurt
15 cl Olie
330 g Bloem
330 g Amandelpoeder
3 Bakpoeder
60 g Chiazaadjes
3 Zout
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
330g Bloem
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Stap 2 /9
Doe het vruchtvlees van de kiwi in de kom van je keukenapparaat.
600g Vruchtvlees van een kiwi
Stap 3 /9
Scheid de eiwitten en eierdooiers. Doe de eierdooiers in de kom van je keukenapparaat en de kiwi en de eiwitten in een kom.
600g Vruchtvlees van een kiwi 9 Eieren
Stap 4 /9
Giet de helft van de suiker in de kom van het keukenapparaat. Mix fijn. Voeg de olie en de yoghurt toe. Mix opnieuw. Voeg vervolgens de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en mix nogmaals.
420g Suiker 180g Yoghurt 15cl Olie 330g Bloem 330g Amandelpoeder 3 Bakpoeder
Stap 5 /9
Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop 2 tot 4 minuten totdat de eiwitten mooi glanzen.
9 Eieren 420g Suiker
Stap 6 /9
Voeg een derde van de stijfgeklopte eiwitten toe aan het cakedeeg en meng door elkaar. Voeg voorzichtig de rest van de eiwitten en het chiazaad toe.
9 Eieren 60g Chiazaadjes
Stap 7 /9
Giet in de bakvorm en zet in de Cake Factory.
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Stap 8 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 9 /9
Haal de vorm uit de Cake Factory. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm. Smullen maar!
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm