Zachte vegan chocoladecake
Tefal
Recept door Tefal

Zachte vegan chocoladecake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 40min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    20min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 400 g Smeltchocolade

  • 40 g Boekweitmeel

  • 240 g Boekweitmeel

  • 130 g Maizena

  • 2 Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 240 g Witte suiker

  • 140 g Margarine

  • 40 cl Plantaardige melk

  • 3 cl Appelazijn

  • 2 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /5

Vul een kom met de in stukken gebroken chocolade.

  • 400g Smeltchocolade

Stap 2 /5

Verwarm de plantaardige melk met de suiker en een snufje zout in een steelpan. Voeg als de melk bijna kookt het boekweitmeel toe en klop stevig door totdat het mengsel bindt. Voeg de chocolade toe. Voeg de margarine toe en laat 30 seconden rusten. Roer weer.

  • 400g Smeltchocolade
  • 40g Boekweitmeel
  • 240g Witte suiker
  • 140g Margarine
  • 40cl Plantaardige melk
  • 2 Zout

Stap 3 /5

Zeef de rest van het boekweitmeel, de maizena, het bakpoeder en de natriumbicarbonaat. Voeg toe aan het chocolademengsel.

  • 240g Boekweitmeel
  • 130g Maizena
  • 2 Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat

Stap 4 /5

Voeg ten slotte de azijn toe. Roer goed door en giet het beslag in de vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 3cl Appelazijn
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.