Zalm blanquette express
Tefal
Recept door Tefal

Zalm blanquette express

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 38min
  • Bereiding
    8min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 1 Prei

  • 2 Wortels

  • 10 Champignons

  • 2 Gekonfijte citroenen

  • 1 Sjalot

  • 400 g Zalmhaasje zonder vel

  • 1 el Olijfolie

  • 20 g Halfgezouten boter

  • 10 cl Witte wijn

  • 40 cl Groentebouillon

  • 15 cl Room

  • 1 Eidooier

  • Zout, peper

  • Dille

Bereiding

Stap 1 /7

Snijd het preiwit in kleine stukjes. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de champignons en de gekonfijte citroenen doormidden. Hak de sjalot fijn. Snijd de zalm in grote blokjes.

  • 1 Prei
  • 2 Wortels
  • 10 Champignons
  • 2 Gekonfijte citroenen
  • 1 Sjalot
  • 400g Zalmhaasje zonder vel

Stap 2 /7

Verhit de olie in de stoofpot, voeg de boter toe en bak de prei, wortels, champignons, citroenen en sjalot 5 minuten op matig vuur. Roer regelmatig om de vulling niet te verkleuren.

  • 1 Prei
  • 2 Wortels
  • 10 Champignons
  • 2 Gekonfijte citroenen
  • 1 Sjalot
  • 1el Olijfolie
  • 20g Halfgezouten boter

Stap 3 /7

Voeg de witte wijn toe, laat tot de helft inkoken door het 5 minuten zachtjes te koken.

  • 10cl Witte wijn

Stap 4 /7

Voeg de groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het met het deksel op de pan 12 minuten zachtjes koken.

  • 40cl Groentebouillon

Stap 5 /7

Meng in een kom de room met het eigeel, breng op smaak met zout en peper en giet de room in de stoofpot. Laat gedurende 3 minuten op een zeer laag vuur koken.

  • 15cl Room
  • 1 Eidooier
  • Zout, peper

Stap 6 /7

Voeg de zalmstukjes toe en laat nog 5 minuten bakken met het deksel erop.

  • 400g Zalmhaasje zonder vel

Stap 7 /7

Serveer het gerecht bestrooid met verse dille en rijst.

  • Dille