- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Zalm blanquette express
Zalm blanquette express
- Totale tijd 38min
- 8min
Bereiding - 30min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 Prei
2 Wortels
10 Champignons
2 Gekonfijte citroenen
1 Sjalot
400 g Zalmhaasje zonder vel
1 el Olijfolie
20 g Halfgezouten boter
10 cl Witte wijn
40 cl Groentebouillon
15 cl Room
1 Eidooier
Zout, peper
Dille
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd het preiwit in kleine stukjes. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de champignons en de gekonfijte citroenen doormidden. Hak de sjalot fijn. Snijd de zalm in grote blokjes.
Stap 2 /7
Verhit de olie in de stoofpot, voeg de boter toe en bak de prei, wortels, champignons, citroenen en sjalot 5 minuten op matig vuur. Roer regelmatig om de vulling niet te verkleuren.
Stap 3 /7
Voeg de witte wijn toe, laat tot de helft inkoken door het 5 minuten zachtjes te koken.
Stap 4 /7
Voeg de groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het met het deksel op de pan 12 minuten zachtjes koken.
Stap 5 /7
Meng in een kom de room met het eigeel, breng op smaak met zout en peper en giet de room in de stoofpot. Laat gedurende 3 minuten op een zeer laag vuur koken.
Stap 6 /7
Voeg de zalmstukjes toe en laat nog 5 minuten bakken met het deksel erop.
Stap 7 /7
Serveer het gerecht bestrooid met verse dille en rijst.