- Home
- Recette
Zebracake
- Totale tijd 1u 23min
- 30min
Bereiding - 43min
Koken - 10min
Afkoelen
Compatibele toestellen (5)
Ingrediënten
3 ovenlading
690 g Bloem
30 g Bakpoeder
9 Eieren
540 g Suiker
45 cl Crème fraîche
55.5 cl Neutrale olie
90 g Cacaopoeder
3 Vanillesuiker
3 Zout
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Zeef boven een kom de bloem en het bakpoeder en meng door elkaar. Verdeel de bloem over 2 kommen.
Stap 2 /6
Klop in een andere kom de eieren los met de suiker en drie snufjes zout totdat het mengsel wit wordt en licht schuimt.
Stap 3 /6
Voeg de olie toe en daarna al kloppend de crème. Verdeel het mengsel in 2 gelijke delen. Voeg de twee mengsels bij de twee kommen met bloem.
Stap 4 /6
Voeg in 1 kom de vanillesuiker toe. Voeg in de andere kom het gezeefde cacaopoeder toe. Meng de twee mengsels goed door elkaar tot een glad beslag.
Stap 5 /6
Giet in het midden van de ingevette vorm om de beurt twee eetlepels van elk beslag, laag over laag.
Stap 6 /6
Ga door totdat de mengsels op zijn. De zebrastrepen worden automatisch gevormd. Plaats de vorm in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat 10 minuten rusten en haal uit de vorm.