Zoete broodjes
Tefal
Recept door Tefal

Zoete broodjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 35min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    0min
  • Afkoelen
    1u 5min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 345 g Bloem

  • 345 g Bloem

  • 12 g Bakkersgist

  • 39 cl Melk

  • 120 g Suiker

  • 210 g Boter

  • 1.5 tl Zout

  • 3 Ei

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 minicakejes
    Bakvorm voor 6 minicakejes

Bereiding

Stap 1 /8

Verwarm de melk in een steelpan op zacht vuur.

  • 39cl Melk

Stap 2 /8

Meng de melk met de gist en 1/2 theelepel suiker. Plaats de kom met de gist in de Cake Factory. Plaats hiernaast een kom met de boter. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 12g Bakkersgist
  • 39cl Melk
  • 120g Suiker
  • 210g Boter

Stap 3 /8

Meng de bloemsoorten, het zout, het melk-gistmengsel. Kneed gedurende 10 minuten in de keukenmachine of met de hand.

  • 345g Bloem
  • 345g Bloem
  • 12g Bakkersgist
  • 39cl Melk
  • 120g Suiker
  • 1.5tl Zout

Stap 4 /8

Voeg de boter toe en kneed nogmaals 10 minuten. Plaats het deeg in een grote kom. Plaats deze in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Het deeg verdubbelt in volume. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 210g Boter

Stap 5 /8

Kneed het deeg nog 1 minuut om de luchtbellen te verdrijven, in de keukenmachine of met de hand.

Stap 6 /8

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken van elk ongeveer 80 g. Rol ze tot broodjes van de lengte van de cakevormpjes. Plaats de gevulde vormpjes in de Cake Factory.

Stap 7 /8

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 8 /8

Bestrijk de broodjes met een kwastje met ei, van tevoren losgeklopt met een snufje zout. Start het programma volgens de aangegeven tijd. Haal de broodjes uit de vorm en serveer ze warm. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 1.5tl Zout
  • 3 Ei