- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Knapperige aubergine met Parmezaan
Knapperige aubergine met Parmezaan
- Totale tijd 40min
- 20minBereiding 
- 20minKoken 
- 0minAfkoelen 
Ingrediënten
4 personen
- 500 g Aubergines (ongeveer 2) 
- 2 Eieren 
- 1 el Neutrale olie 
- Zout, peper 
- 100 g Paneermeel 
- 1 tl Provençaalse kruiden 
- 1 tl Knoflookpoeder 
- 320 g Tomatensaus met basilicum 
- 100 g Geraspte mozzarella 
- 65 g Geraspte Parmezaanse kaas 
Toebehoren
- Bakplaat 
- Bakplaat XL 
Bereiding
Stap 1 /6
Was de aubergines en snijd elke aubergine in 6 plakjes van 2 tot 3 cm dik.
Stap 2 /6
Klop in een ondiepe kom de eieren met de olie en een beetje zout en peper los. Meng in een andere ondiepe kom de broodkruimels met de Provençaalse kruiden, knoflookpoeder en zout.
Stap 3 /6
Druk elke plak aubergine in de geklopte eieren en vervolgens in de broodkruimels. Herhaal dit proces en leg alle plakken dicht tegen elkaar aan in een enkele laag in de ovenaccessoire.
Stap 4 /6
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 10 minuten koken.
Stap 5 /6
Schenk de tomatensaus tussen de plakken aubergine. Bestrooi met mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Sluit de gril en bak nog een s10 minuten.
Stap 6 /6
Serveer warm of koud.


