Mitraillette met gegrilde entrecôte en stro aardappelen door Sofie Dumont - Recepten OptiGrill + | Tefal
Sofie Dumont
Recept door Sofie Dumont

Mitraillette met gegrilde entrecôte en stro aardappelen door Sofie Dumont

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 0min
  • Bereiding
    0min
  • Koken
    0min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 2 g 2 cm dik.

  • 1 Groot stokbrood

  • Salade van kool

  • 0.5 ½ bosje peterselie

  • 0.5 bussel Peterselie

  • 0.5 Sap van ½ citroen

  • 1 snuifje Zout

  • 8 Plakjes cheddar

Bereiding

Stap 1 /10

Haal het vlees minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast, breng op smaak met zout en peper en bestrijk lichtjes met olijfolie.

Stap 2 /10

Rasp de kool fijn en hak de peterselie voor de salade, breng op smaak met zout, peper en voeg het citroensap toe.

  • 0.5 ½ bosje peterselie
  • 0.5bussel Peterselie
  • 1snuifje Zout

Stap 3 /10

Verwarm je Optigrill in de "Panini" stand.

Stap 4 /10

Snijd het stokbrood in 4 gelijke delen en halveer ze. Smeer een laagje café de Paris-kruidenboter op de bovenkanten. De onderkanten worden gegrild met kaas.

  • 1 Groot stokbrood

Stap 5 /10

Leg, zodra de grill op temperatuur is, 2 sneetjes kaas op de grill en leg onmiddellijk het brood erop, herhaal 4 keer. Laat goed smelten en goudbruin worden.

  • 1 Groot stokbrood
  • 8 Plakjes cheddar

Stap 6 /10

Leg ze op een snijplank en leg er de salade op.

  • Salade van kool

Stap 7 /10

Verwarm je Optigrill in de "Rood vlees" stand.

Stap 8 /10

Gril het vlees naar wens. Verwijder het vet en snijd het in zeer dunne sneetjes. Leg vervolgens op de salade.

  • 2g 2 cm dik.

Stap 9 /10

Bak intussen je frietjes goudbruin en strooi ze royaal over het vlees. Sluit en druk goed aan.

Stap 10 /10

Serveer onmiddellijk, vergezeld van de overgebleven frietjes en een saus naar keuze