Pompoencake - Recepten Cake Factory Infinity | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Pompoencake

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 1u 10min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    40min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 3 Eieren

  • 30 g Zachte boter

  • 110 g Philadelphia

  • 30 g suikerbakkerspoeder

  • Gehakte geroosterde hazelnoten

  • 250 g Geraspte pompoen

  • 80 g Zachte boter

  • 200 g Bloem

  • 9 g Bakpoeder

  • 50 g Hazelnootpoeder

  • 2 lepel Vierkruidenpoeder

  • 30 g Fijngehakte geroosterde hazelnoten

  • 150 g Bruine suiker

Bereiding

Stap 1 /9

Rasp de pompoen.

  • 250g Geraspte pompoen

Stap 2 /9

Klop in een grote kom de eieren en suiker samen op tot het mengsel wit wordt.

  • 3 Eieren
  • 150g Bruine suiker

Stap 3 /9

Voeg eerst de boter en dan de geraspte pompoen toe en meng goed.

  • 80g Zachte boter

Stap 4 /9

Doe de hazelnoten in een koekenpan en rooster ze 10 minuten op een middelhoog vuur. Laat ze volledig afkoelen en hak ze dan grof met een minihakmolen, of met een mes als je dat prettiger vindt.

  • 30g Fijngehakte geroosterde hazelnoten

Stap 5 /9

Meng in een andere kom de bloem, het hazelnootpoeder, het bakpoeder, de kruiden en de gehakte geroosterde hazelnoten.

  • 200g Bloem
  • 9g Bakpoeder
  • 50g Hazelnootpoeder
  • 30g Fijngehakte geroosterde hazelnoten

Stap 6 /9

Voeg dit geleidelijk aan het vorige mengsel toe zonder het deeg te veel te bewerken.

Stap 7 /9

Boter een rechthoekige bakvorm in en zet de stand "cake om te delen” voor 40 minuten aan. Haal de taart na het bakken uit de Cake Factory en laat afkoelen.

Stap 8 /9

Bereid het glazuur voor. Meng de boter, de Philadelphia en het suikerbakkerspoeder met een elektrische mixer tot je een gladde massa verkrijgt.

  • 30g Zachte boter
  • 110g Philadelphia
  • 30g suikerbakkerspoeder

Stap 9 /9

Verdeel het glazuur met een spatel over de taart, versier met stukjes hazelnoot en bestrooi met een beetje vierkruidenpoeder.

  • klontje Gehakte geroosterde hazelnoten
  • 2lepel Vierkruidenpoeder