- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Shortbreads millionaire
Shortbreads millionaire
- Totale tijd 1u 56min
- 30minBereiding 
- 26minKoken 
- 1uAfkoelen 
Ingrediënten
2 ovenlading
- Zandkoekjes: 
- 110 g Bloem 
- 30 g Maizena 
- 20 g Poedersuiker 
- 20 g Bruine suiker 
- 110 g Boter 
- 2 Zout 
- Karamel: 
- 220 g Suiker 
- 10 cl Water 
- 260 g Gecondenseerde melk 
- 40 g Boter 
- 10 g Bloem 
- 2 g Bakpoeder 
- Chocolade: 
- 240 g Melkchocolade 
- 60 g Boter 
- 2 Olie 
Toebehoren
- Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins 
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de bloem, het zetmeel, de 2 suikersoorten en een snufje zout. Voeg de boter toe en kneed met de hand tot een gelijkmatig deeg. Verdeel het deeg over de vormen en druk aan om het koekje te vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 2 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /6
Maak de karamel: verwarm de suiker en het water in een steelpan. Houd het vuur middelhoog totdat de karamel een mooie blonde kleur krijgt. Haal de pan van het vuur. Voeg de gecondenseerde melk toe en de boter zodat deze smelt. Voeg op het laatst de bloem, het bakpoeder en een flinke mespunt zout toe. Giet deze karamel over de zandkoekjes in de vormpjes. Zet 30 minuten koel.
Stap 4 /6
Vul als de karamel stijf is een kom met de chocolade en de boter. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /6
Klop glad met een garde en voeg al kloppend de olie toe. Verdeel over de karamel in de vormpjes. Zet koel weg.
Stap 6 /6
Haal de koekjes uit de vormen. Bewaar koel. Vergeet niet de shortbreads op kamertemperatuur te zetten voordat je ze eet.

