- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Veggie flower pizza
Veggie flower pizza
- Totale tijd 8u 32min
- 30min
Bereiding - 2min
Koken - 8u
Afkoelen
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
1 pizza
1 Napolitaans pizzadeeg (8 uur rijstijd)
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
1 Authentieke Napolitaanse pizzasaus
12 Mozzarellabolletjes
Zout
1 Scheutje extra vierge olijfolie
2 Kerstomaatjes (oranje of geel)
Enkele eetbare bloemen (optioneel)
5 Verse basilicumblaadjes
Bereiding
Stap 1 /9
Volg de instructies van het recept voor Napolitaans pizzadeeg (8 uur rijstijd).
Stap 2 /9
Volg het recept voor authentieke Napolitaanse pizzasaus.
Stap 3 /9
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 4 /9
Giet de mozzarellabolletjes af en halveer ze, samen met de tomaten. Zet apart.
Stap 5 /9
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 6 /9
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 7 /9
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de saus in het midden van de pizza (ongeveer 90 g per pizza). Verdeel over de hele pizza. Breng op smaak met zout. Besprenkel in een spiraalvormige beweging met olijfolie. Leg de gehalveerde kerstomaatjes op de pizza en plaats er de mozzarellahelften omheen in de vorm van bloemen.
Stap 8 /9
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 9 /9
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Werk mooi af met de basilicumblaadjes en de eetbare bloemen. Snijd in stukjes, serveer en geniet!