Aubergines in tomatensaus

Aubergines in tomatensaus

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 100 g huishoudbloem
  • 1 snuifje zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 150 ml melk
  • 397 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 geplet teentje look (facultatief)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 laurierblaadje
  • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels suiker
  • 150 ml rode wijn
  • Peper en zout

Voorbereiding

Snijd de ongeschilde aubergine in schijven van een halve duim dik. Bestrooi ze met zout. Dek af en laat ze 30 minuten rusten.

Maak intussen de saus klaar. Stoof de ui en de look in een pan met warme olie. Voeg alle andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten sudderen.

Verwijder het laurierblaadje. Bind met maïzena indien nodig.

Zeef de bloem en het zout in een kom. Voeg het ei toe en voeg beetje bij beetje de melk toe tot u een gladde massa krijgt. Spoel de aubergines en dep ze droog met keukenpapier.

Dompel de aubergines in het deeg en laat uitlekken om het overtollige deeg te verwijderen.

Laat het mandje in de hete olie zakken en bak de porties aubergines 3-4 minuten op 190°C tot ze krokant en goudbruin zijn. Dien op met de saus.

Benodigde Tefal-producten