Cajunkip met chunky salsa

Cajunkip met chunky salsa

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel fijngestampte zwarte peper
  • 2 eetlepels verse fijngehakte oregano
  • 2 theelepels (milde) paprika
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 2 geplette teentjes look
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 middelgrote tomaten, in grove stukken gesneden
  • 1 kleine rode ui, in grove stukken gesneden
  • 1 middelgrote groene paprika, in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels verse grof gehakte verse koriander
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers limoensap

Voorbereiding

Verwijder het vel van de kippenborstfilets. Meng alle ingrediënten van de marinade in een ruime kom.

Roer er de kip door zodat ze goed onder het mengsel komt te zitten. Dek af en zet 15 minuten in de koelkast.

Maak intussen de chunky-saus klaar. Meng in een kom alle groenten en fijngehakte kruiden. Maak een vinaigrette van olijfolie en limoensap, giet ze bij de saus en meng.

Bak de kip 15-20 minuten in een licht ingeoliede antiaanbakpan van Tefal tot de kip goed gaar en warm is.

Dien de kip op met de saus.

Benodigde Tefal-producten