Gebakken asperges met aardbeien, balsamicoazijn en gegrild spek

Gebakken asperges met aardbeien, balsamicoazijn en gegrild spek

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 20 tot 24 groene asperges
  • Blokje parmezaan van 40 g
  • 2 cl balsamicoazijn
  • 150 g aardbeien
  • 8 sneetjes spek of bacon
  • Peper en zout

Voorbereiding

Was de aardbeien en snijd ze in tweeën of vieren afhankelijk van hun grootte.

Was de asperges. Verwijder de kleine blaadjes aan de steel om de asperges gebruiksklaar te maken. Bak de sneetjes spek in de pan. Haal ze uit de pan.

Doe er vervolgens wat olijfolie in. Bak de asperges aan in de olie en laat ze glaceren. Wanneer de asperges al dente zijn, blust u ze met de balsamicoazijn. Zet het vuur uit. Voeg de aardbeien toe en meng goed, zodat ze onder de azijn zitten.

Leg de sneetjes spek op de borden. Schik er de asperges en de aardbeien op.

Werk af met parmezaankrullen, fleur de sel, peper en een scheutje olijfolie.