Geroerbakte kip met cashewnoten

Geroerbakte kip met cashewnoten

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1 snuifje zout
  • 40 g cashewnoten
  • 60 g ham
  • 2-3 stengels selderij
  • 60 g oesterzwammen of witte/bruine champignons
  • 60 g (ontdooide) diepvrieserwtjes
  • 60 g jonge suikermaïs
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 2-3 lente-uitjes
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 175 ml kokend water
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • 1 theelepel oestersaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 eetlepel droge xeresazijn

Voorbereiding

Snijd de kip in fijne reepjes en wrijf ze in met zout.

Snijd de ham, selderij, champignons, wortel en rode paprika in even grote stukken.

Snijd de uien in dunne schijfjes.

Los het bouillonblokje op in het water.

Voeg de maïzena, oestersaus, sesamolie en sherry toe.

Laat 1 eetlepel olie heet worden in een Tefal-koekenpan.

Voeg de kip en de cashewnoten toe.

Laat 2 minuten 30 bakken.

Haal alles uit de pan met een schuimspaan.

Voeg 2 eetlepels arachideolie, de champignons en de suikermaïs toe.

Laat 1 minuut bakken. Voeg de ham, selderij, erwten, wortel en rode paprika toe.

Laat 2 minuten bakken.

Voeg de bouillon en de ui toe.

Verbrokkel er een blokje gevogeltebouillon over.

Doe de kip en de cashewnoten opnieuw in de pan.

Voeg het bouillonmengsel toe en roer tot de saus kookt en indikt. Laat nog enkele minuten verder opwarmen.

Dien op met gekookte rijst of noedels.

Benodigde Tefal-producten