Kalkoenstoofpot met groenten en brandy

Kalkoenstoofpot met groenten en brandy

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 porties kalkoen (zonder vel)
  • 40 g boter
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 30 ml (2 eetlepels) brandy
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2,5 ml (1/2 theelepel) gedroogde Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Voorbereiding

Schil de wortelen en de uien en snijd ze fijn. Verwarm de boter in een pan zonder deksel. Bak de stukken kalkoen aan alle zijden. Haal de pan van het vuur.

Fruit de wortelen en de uien. Leg er de stukken kalkoen bovenop. Giet er de cognac en de bouillon bij.

Bestrooi met kruiden, peper en zout. Doe het deksel op de pan en zet de druk op stand 2.

Laat de druk stijgen en gaar 12-15 minuten volgens de dikte van de stukken.

Draai de drukregelaar in de stand om de stoom vrij te laten of zet de snelkookpan onder koud water. Gebruik het bakvocht om saus te maken.

Benodigde Tefal-producten