Penne All'arrabbiatta (pasta in een pikante tomatensaus met look)

Penne All'arrabbiatta (pasta in een pikante tomatensaus met look)

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 450 g verse Italiaanse tomaten, gepeld en in vieren gesneden of 1 x 400 g Italiaanse tomaten uit blik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 fijngehakte teentjes look
  • 1 kleine fijngehakte ui
  • 1/2 theelepel gedroogde en gemalen pepertjes (minder gebruiken om de saus minder pikant te maken)
  • 1 eetlepel verse fijngehakte oregano of
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en vers gemalen peper
  • 400 g/ 14 ons penne
  • 2 eetlepels verse fijngehakte basilicum
  • 2 eetlepels verse fijngehakte platte peterselie
  • Vers geraspte parmezaan

Voorbereiding

Laat de olijfolie heet worden in een Tefal-pan van 20 cm en bak er ongeveer 3 minuten zachtjes de fijngehakte look en de ui in tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten, de gedroogde en gemalen pepertjes en de oregano toe.

Breek de tomaten met de achterkant van een lepel in stukken. Dek af en laat nog 20 minuten sudderen tot de saus ingekookt en aanzienlijk ingedikt is, af en toe roeren. Breng intussen een grote hoeveelheid water aan de kook in een Tefal Pasta Pot van 20 cm. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking of tot ze al dente zijn. Giet ze af.

Dien op in voorverwarmde kommetjes en overgiet met de saus. Bestrooi met verse fijngehakte basilicum en peterselie en met parmezaan.

Benodigde Tefal-producten