Potjes met een zijdezachte crème van karamel, gezouten boter en popcorn

Potjes met een zijdezachte crème van karamel, gezouten boter en popcorn

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 200 g vloeibare room
  • 40 g licht gezouten boter
  • 180 g melk
  • 260 g vloeibare room
  • 25 g maïszetmeel
  • Gekaramelliseerde popcorn voor de afwerking

Voorbereiding

Karamel: Doe de suiker in een pan. Verwarm op matig vuur en laat de suiker karamelliseren zonder te roeren. Wanneer de suiker onderaan bruin wordt, roeren om gelijkmatig te karamelliseren.

Giet er een scheutje room bij zonder te spatten. Voeg tot slot de boter toe. Meng voorzichtig. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Giet een beetje karamel in elk potje.

Crème: Blikje met 100 g karamel met room en melk. Bevochtig het zetmeel met 7 cl van de vloeistof. Voeg de rest van de vloeistof toe. Giet het mengsel in een steelpan. Laat op matig vuur opwarmen, blijf continu roeren.

Haal de pot van het vuur en voeg de twee eigelen toe. Meng voorzichtig.

Giet de crème meteen in de glaasjes. Laat afkoelen.

Werk af met gekaramelliseerde popcorn.