Baked feta pasta
Tefal
Recept door Tefal

Baked feta pasta

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 40min
  • Bereiding
    10min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 100 g Rauwe farfalle pasta

  • 2 el Olijfolie

  • 24 Kerstomaatjes

  • 4 bladje Basilicum

  • 0.5 Citroen

  • 1 Pijnboompitten

  • Zout, peper

  • 180 g Feta

Bereiding

Stap 1 /8

Kook de farfalle in kokend gezouten water voor een al dente resultaat. Laat uitlekken en voeg de helft van de olijfolie toe, meng en zet apart.

  • 100g Rauwe farfalle pasta
  • 2el Olijfolie

Stap 2 /8

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 3 /8

Snij de kerstomaatjes doormidden. Hak de basilicum fijn.

  • 24 Kerstomaatjes
  • 4bladje Basilicum

Stap 4 /8

Meng in een kom de kerstomaatjes met de basilicum, de citroenschil en de pijnboompitten.

  • 24 Kerstomaatjes
  • 4bladje Basilicum
  • 0.5 Citroen
  • 1 Pijnboompitten

Stap 5 /8

Voeg de rest van de olijfolie toe, breng op smaak en verdeel over de mini stoofpotjes.

  • 2el Olijfolie

Stap 6 /8

Snijd de feta in grote blokjes en verdeel over de kerstomaatjes.

  • 180g Feta

Stap 7 /8

Plaats het deksel op de stoofpotjes en zet ze 20 minuten in de oven.

Stap 8 /8

Neem de stoofpotjes, verwijder het deksels, voeg de farfalle toe, meng en eet onmiddellijk.