Bananengebakjes met dulche de leche
Tefal
Recept door Tefal

Bananengebakjes met dulche de leche

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 52min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    22min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

2 ovenlading

  • Zanddeeg:

  • 160 g Bloem

  • 80 g Boter

  • 34 g Losgeklopt ei (⅔ ei)

  • 80 g Suiker

  • Bloem om te verstuiven

  • 6 Zout

  • Decoratie:

  • 240 g Dulche de leche

  • 2 Banaan

  • 100 g Mascarpone

  • 16 cl Vloeibare room (Fleurette) (160 g)

  • 2 Poedersuiker (10 g)

Toebehoren

  • 12 mini tartlets Tefal bakvorm
    12 mini tartlets Tefal bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de bloem en de boter in een kom en kneed met je vingers tot een regelmatig deeg. Voeg de suiker, het losgeklopte ei en het zout toe en kneed tot een homogeen deeg. Zet 1 uur in de koelkast.

  • 160g Bloem
  • 80g Boter
  • 34g Losgeklopt ei (⅔ ei)
  • 80g Suiker
  • 6 Zout

Stap 2 /7

Rol het deeg op een met wat bloem bestrooid werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 2 mm dik. Snijd 24 rondjes uit met een diameter van 6,5 cm.

  • Bloem om te verstuiven

Stap 3 /7

Plaats in elk vormpje een rondje deeg. Doe op elk rondje deeg een theelepel dulche de leche. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 240g Dulche de leche
  • 12 mini tartlets Tefal bakvorm

Stap 4 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /7

Laat de gebakjes in de vorm afkoelen en zet ze vervolgens op een mooi bord.

  • 12 mini tartlets Tefal bakvorm

Stap 6 /7

Snijd 24 plakjes banaan en leg ze op de gebakjes.

  • 2 Banaan

Stap 7 /7

Klop de mascarpone, de vloeibare room en de poedersuiker in een kleine kom. Garneer de gebakjes met room. Zet koel weg totdat je ze eet.

  • 100g Mascarpone
  • 16cl Vloeibare room (Fleurette) (160 g)
  • 2 Poedersuiker (10 g)