Cake met ananas en karamel
Tefal
Recept door Tefal

Cake met ananas en karamel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 5min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    40min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 360 g Boter

  • 140 g Witte suiker

  • 6 Ei

  • 300 g Dikke crème fraîche

  • 9 cl Citroensap

  • 780 g Bloem

  • 3 Bakpoeder

  • Karamel:

  • 600 g Witte suiker

  • 18 Ananas

  • 15 cl Water

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /5

Maak de karamel: die de suiker in een pan. Schenk er een beetje water bij. Verwarm op middelhoog vuur totdat je een lichtgekleurde karamel hebt. Giet de karamel op de bodem van de vorm en beweeg de vorm zodat alle kanten goed bedekt zijn met karamel. Leg de plakken ananas op de karamel. Zet het vuur uit.

  • 600g Witte suiker
  • 18 Ananas
  • 15cl Water
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 2 /5

Klop in een kom de goed zachte boter met de suiker totdat het wit wordt. Voeg al kloppend de bloem en eieren toe.

  • 360g Boter
  • 140g Witte suiker
  • 6 Ei
  • 780g Bloem

Stap 3 /5

Voeg de crème fraîche en het citroensap toe. Roer goed. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer goed met een houten lepel.

  • 9cl Citroensap
  • 780g Bloem

Stap 4 /5

Verdeel het deeg over de ananas en zet de vorm in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Haal de cake meteen uit de vorm. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.