Cake van paneermeel, sinaasappel en amandel
Tefal
Recept door Tefal

Cake van paneermeel, sinaasappel en amandel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    35min
  • Afkoelen
    10min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 8 Eieren

  • 300 g Witte suiker

  • 300 g Dikke crème fraîche

  • 160 g Amandelpoeder

  • 260 g Paneermeel

  • 2 Bakpoeder (20 g)

  • 4 Geroosterd amandelschaafsel

  • Sinaasappel

  • 2 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Klop in een kom de eieren, de suiker, de geraspte sinaasappelschil en twee snufjes zout tot een licht schuimig beslag.

  • 8 Eieren
  • 300g Witte suiker
  • Sinaasappel
  • 2 Zout

Stap 2 /6

Voeg al kloppend de crème fraîche toe. Voeg dan het amandelpoeder, het paneermeel en het bakpoeder toe en klop door.

  • 300g Dikke crème fraîche
  • 160g Amandelpoeder
  • 260g Paneermeel
  • 2 Bakpoeder (20 g)

Stap 3 /6

Roer het beslag glad en schraap de wand van de kom met een pannenlikker. Giet het beslag in een ingevette en met paneermeel bestoven vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 4 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /6

Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.

Stap 6 /6

Serveer met een salade van uitgesneden sinaasappelpartjes met een snufje kaneel.